Tayland Usulü Noodle Tarifi


Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı ayçicek yağı
  • 1 adet sarımsak ince doğranmış
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı kırmızı soğan
  • Yarım su bardak ince doğranmış havuç
  • Yarım su bardak soya filizi
  • Yarım su bardak yeşil soğanın yeşil kısımları
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı acı biber sosu
  • 2 adet Egg Noodle
Hazırlanışı

Egg Noodleları tuzlu suda haşlayıp, kenara alın. Ayçiçek yağını wok tavada ısıtın. İnce dilimlenmiş kırmızı soğanları ve şekeri ilave edip, soğanlar yumuşayana dek yaklaşık 2 dakika sotelemeyi sürdürün. İnce kıyılmış sarımsakları ilave edin ve aroması çıkana dek 30 saniye kadar orta dereceli ateşte soteleyin. İnce şeritler halinde kesilmiş havuç ve soya filizi ve yeşil soğanı de wok tavaya ilave edin. Tüm malzemeleri 5 dakika kadar soteleyin. Son olarak önceden pişirdiğiniz noodle ları, acı biber sosu ve soya sosunu ilave edin ve yaklaşık 1-2 dakika daha soteleyip, ocağın altını kapatın. Üzerine kırılmış yer fıstığı ve pul biber serpip, sıcakken servis edin.