Çıtır Noodle Tarifi


Malzemeler

  • 2 adet kestane mantarı ( şerit doğranmış)
  • 1 su bardağı lahana ( şerit doğranmış)
  • 1 adet dilimlenmiş sosis
  • 1 adet havuç ( şerit doğranmış)
  • 4 adet haşlanmış bıldırcın yumurtası (ikiye bölünmüş)
  • 2 adet Egg Noodle
  • Yarım litre su
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı istiridye sosu
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • Yeşil soğan
Hazırlanışı

Tavaya sıvı yağını alın. Sırayla sosis, lahana, havuç, mantar, bıldırcın yumurtasını alıp soteleyin. Baharatları ekleyip sotelemeye devam edin. Üzerine su, tavuk suyu, istiridye sosu, soya sosu, istiridye sosu ekleyip sebzeler yumuşayınca 2 yemek kaşığı su ile nişastayı karıştırıp sebzelerin üzerine ekleyin. Kıvam alınca tuz ve karabiberle lezzetlendirip altını kapatın. Ayrı bır tavaya susam yağını ekleyin. Daha önce haşladığınız noodle’ları tavaya yayın. Yumurtayı çırpıp, noodle’ların üzerine ilave edin. Altı kızarınca ters çevirip kızaran kısmı üste olacak şekilde tabağa aktardığınız harcın üzerine yerleştirin. Üzerine yeşil soğan ekleyerek servis edin. Afiyet Olsun!