02 Aralık 2021
2-4 kişilik 3-4 dk
1 adet soğanı piyazlık doğrayın. 2 diş sarımsağı bıçağın yan tarafıyla ezip doğrayın. Yarım sarı, yarım kırmızı ve 1 adet yeşil dolmalık biberin çekirdekli ve etli kısımlarını ayıklayıp jülyen doğrayın. 2 dal taze soğanı doğrayın. 1 adet tavuk göğüs etini jülyen doğrayın. 1 diş sarımsak büyüklüğünde zencefili küçük küçük doğrayın. Doğradığınız tavukları derin bir kaba alıp üzerlerine 4 yemek kaşığı soya sosu ilave edin, elinizle karıştırın, yarım saat kadar bekleterek marine edin. Tavukları temiz bir kaba aktarıp üzerlerine 2 yemek kaşığı mısır nişastası ilave edin ve elinizle karıştırın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, doğradığınız zencefil ve sarımsakları ekleyip 25-30 saniye çevirin. Tavukları ilave edip 2-3 dakika pişirin. Soğan ve biberleri ilave edip 1 dakika daha pişirin. 2 tatlı kaşığı istiridye sos, 2 yemek kaşığı soya sosu ve 1 avuç soya filizi ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Tencereye su koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra ½ tatlı kaşığı tuz ve 1 paket Nudo Sofra ilave edip 3 dakika haşlayın. Haşlanan Nudo Sofra’ları süzüp yeniden tencereye alın. Üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız sosu ve doğradığınız taze soğanları ilave edip karıştırın.Tavuklu Nudo’nuz servise hazırdır.Afiyet olsun.