02 Aralık 2021
2-4 kişilik 3-4 dk
1 adet havucu jülyen doğrayın. Yarım soğanı piyazlık doğrayın. 2 diş sarımsağı bıçağın yan tarafıyla ezip doğrayın. 1 diş sarımsak büyüklüğünde zencefili küçük küçük doğrayın. 2 dal taze soğanı doğrayın. Yarım çay bardağı yer fıstığını yağsız tavada 1 dakika kadar kavurun. Kabuklarını soymak için bir havlu üzerine alıp ovalayın.
02 Aralık 2021
2-4 kişilik 3-4 dk
2 diş sarımsağı bıçağın yan tarafıyla ezip doğrayın. Yarım sarı, yarım kırmızı ve 1 adet yeşil dolmalık biberin çekirdekli ve etli kısımlarını ayıklayıp jülyen doğrayın. 1 adet küçük boy havucu jülyen doğrayın. 1 adet küçük boy kabağın ortasındaki çekirdekli kısmı ayıklayıp jülyen doğrayın. 3-4 adet bebek mısırı irice doğrayın.
02 Aralık 2021
2-4 kişilik 3-4 dk
2 diş sarımsağı bıçağın yan tarafıyla ezip doğrayın. 2 adet domatesi küp küp doğrayın. 250 gram kıymayı çukur bir kaba alıp üzerine yarım soğan rendeleyin. ½ çay kaşığı tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Tavayı ocağa alıp ısıtın.
02 Aralık 2021
2-4 kişilik 3-4 dk
2 diş sarımsak büyüklüğünde zencefili küçük küçük doğrayın. 2 diş sarımsağı bıçağın yan tarafıyla ezip doğrayın. 2 dal taze soğanı doğrayın. 250 gram karidesi 1-2 dakika haşlayıp delikli bir kaşık yardımıyla süzün. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, doğradığınız zencefil ve sarımsakları ekleyip 25-30 saniye çeviirin.
02 Aralık 2021
2-4 kişilik 3-4 dk
3 adet sosisi doğrayın. Yarım sarı, yarım kırmızı ve 1 adet yeşil dolmalık biberin çekirdekli ve etli kısımlarını ayıklayıp jülyen doğrayın. 2 adet domatesin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp küp doğrayın. 2 dal taze soğanı doğrayın. 5-6 dal maydanozu kıyın. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğradığınız sosisleri ilave edip 1-2 dakika pişirin.
02 Aralık 2021
2-4 kişilik 3-4 dk
Yarım soğanı piyazlık doğrayın. 1 adet kereviz sapını ince doğrayın. 1 adet küçük boy havucu halka halka doğrayın. 5-6 dal maydanozu kıyın. 4-5 yaprak taze naneyi kıyın. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğradığınız soğan, kereviz ve havuçları ilave edip 3-4 dakika kavurun. 2 su bardağı domates rendesi ve 1,5 litre tavuk suyu ilave edip 25-30 dakika pişirin.
02 Aralık 2021
2-4 kişilik 3-4 dk
1 adet havucu ikiye bölün. 1 adet kabağın ortasındaki çekirdekli kısmı çıkarın. 3-4 dal taze naneyi kıyın. 2 dal taze soğanı doğrayın. Havucu ve kabağı rondoya alıp çekin. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca 4 yemek kaşığı zeytinyağı, çektiğiniz havuç ve kabakları ilave edip 2-3 dakika soteleyin. 1,5 litre tavuk suyu ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
02 Aralık 2021
2-4 kişilik 3-4 dk
1 adet kereviz sapını ince ince doğrayın. 1 adet soğanı yemeklik doğrayın. 1 adet havucu rendeleyin. 5-6 dal maydanozu kıyın. 2 adet domatesin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp küp küp doğrayın. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğradığınız kereviz, soğan ve havuçları ekleyip 4-5 dakika soteleyin.
02 Aralık 2021
2-4 kişilik 3-4 dk
1 adet soğanı piyazlık doğrayın. 2 diş sarımsağı bıçağın yan tarafıyla ezip doğrayın. Yarım sarı, yarım kırmızı ve 1 adet yeşil dolmalık biberin çekirdekli ve etli kısımlarını ayıklayıp jülyen doğrayın. 2 dal taze soğanı doğrayın. 1 adet tavuk göğüs etini jülyen doğrayın. 1 diş sarımsak büyüklüğünde zencefili küçük küçük doğrayın.
02 Aralık 2021
2-4 kişilik 3-4 dk
1 adet kabağın dış kabuklarını tırtıklı bir bıçak yardımıyla alın, baş kısımlarını kesin, ortasındaki çekirdekli kısmı çıkarın ve kabakları küçük küpler halinde doğrayın. 1 adet tavuk göğüs etini küp küp doğrayın. 2 diş sarımsağı bıçağın yan tarafıyla ezip doğrayın. 5-6 dal dereotunu kıyın. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğradığınız sarımsakları ekleyip 30 saniye kadar çevirin.
04 Ekim 2020
2-4 kişilik 3-4 dk
Tencereyi suyla doldurup 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynadığında Nudo ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan Nudo Sofra'ları süzüp bekletin. Orta boy tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. İçine soğan ve sarımsakları ilave edip rengi değişene kadar kavurun.
04 Ekim 2020
2-4 kişilik 3 -4 dk
Yumurtaları tuz, karabiber ve ince kıyılmış taze soğanlarla birlikte iyice çırpın. Tavada pişirdikten sonra küçük küçük doğrayın. Tencerede Nudo Sofra'yı haşlayın. Başka bir tavada yağı kızdırıp, ince kıyılmış soğan, brokoli, zencefil, sarımsak, jalapeno ve isteğe göre küçük doğranmış kabak ve patlıcan ekleyip kavurun.
04 Ekim 2020
2-4 kişilik 3 -4 dk
Et Soteli Nudo Eriştemizi yapmak için ilk olarak küp küp doğranmış kuzu veya dana etimizi çok az bir miktarda yağ ve su üzerinde kendini toplaması amacıyla pişiriyoruz. Etlerimiz, pişerken suyunu çekmeye başlarken üzerine halka halka özel olarak doğramış olduğumuz soğanları, biberleri ve domatesleri ilave ederek karıştırın. İsteğe bağlı olarak baharatları, kekik, salça, tuz ekleyerek karıştırarak pişine kadar bekliyoruz.
04 Ekim 2020
2-4 kişilik 3 -4 dk
Tavuklu Nudo' muzu yapmak için ilk olarak gerekli malzemeler temin edilir ve hazırlıklar tamamlanır. Nudo' muz haşlandıktan sonra tavuk göğsümüz didiklenir ve içerisine yeşil zeytin doğranır. Sarımsak, rendelenerek ezilir ve arzu ederseniz yoğurt ile birlikte karıştırılır. Hazırlanan karışım tavuğun içerisine eklenir ve karıştırılır.
04 Ekim 2020
2-4 kişilik 3 -4 dk
Peynirli fırında Nudo yapmak için öncelikle tenceremiz içerisine Nudo, su ve tuz atılarak güzel bir şekilde karıştırılır ve haşlanması beklenir. Başamel sosu yapmak için sıvı yağ üzerinde kokusu çıkana kadar fakat rengi değişmeden un kavrulur.
04 Ekim 2020
2-4 kişilik 3 -4 dk
Mantarlı Fesleğenli Nudo yapmamız için ilk olarak bir tencere içerisine mantarları orantılı bir şekilde doğramamız gerekiyor. 3 yemek kaşığı sıvı yağını ve doğramış olduğumuz mantarları tenceremiz içerisine atarak Nudo' muz suyunu alana kadar pişirin. Daha sonrasında Nudo' nun üzerine gelecek şekilde sıcak su ve bir çay bardağı süt ve istediğiniz miktarda tuz eklenerek tekrar pişirilir.
04 Ekim 2020
2-4 kişilik 3 -4 dk
Nudo kavurma yapmak için öncelikle terayağını eriterek üzerine sıvı yağ ilave edelim ve karışımın ocakta kızmasını bekleyelim. Nudo' yu bu karışıma ekleyerek güzel bir şekilde karıştırarak kavuralım. Üzerine su ve tuzu dengeli bir şekilde ilave ettikten sonra, tencerenin kapağını kapatarak ortalama 10-15 dakika Nudo' muzu pişmeye bırakalım.
04 Ekim 2020
2-4 kişilik 3 -4 dk
Tencerede kaynamakta olan ve hazırda beklettiğiniz tuzlu suya, sıvı yağ ve Nudo eklenir. Bir süre Nudo haşlanmak için bekletilir. Acı soslu Nudo' nuz, tencerede haşlanırken, siz bu arada Nudo makarna sosunuzu hazırlamak için işe koyulabilirsiniz. İlk olarak terayağını tavanızda eritin. Daha sonra doğranmış soğan ve sarımsakları tavanıza ekleyerek kısa bir süre tereyağında pişiriniz.
04 Ekim 2020
2-4 kişilik 3 -4 dk
Kaşarlı Nudo yapmak için öncelikle bir tencere içerisinde bir miktar suyu kaynatın ve ocakta kaynamış olan tencereye Nudo' nuzu ilave edin. Arzu ettiğiniz oranda tuz ve yağ ilave ederek birbirine yapışmayacak şekilde sürekli karıştırın.
04 Ekim 2020
2-4 kişilik 3-4 dk
Geniş bir tencerede su kaynamaya başladıktan sonra üzerine Nudo Sofra ekleyerek 3-4 dakika haşlıyoruz. Kaynadıktan sonra süzüyoruz ve soğuk sudan geçiriyoruz. Biber, havuç, brokoli ve taze soğanı istediğimiz şekilde doğruyoruz ve bütün malzemeleri ayrı ayrı haşlıyoruz. Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp üzerine haşlanmış havucu ilave ediyoruz.