ÇAĞRI MERKEZİ 0850 223 6933

Nudo Tarifleri

Mantarlı Fesleğen Soslu Nudo

Mantarlı Fesleğen Soslu Nudo

04 Ekim 2020

2-4 kişilik 3 -4 dk

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı Nudo
  • 3 adet büyük boy mantar
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • su
  • tuz
Sosu için;
  • 1 çay bardağından biraz az süt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı toz fesleğen
  • tuz

Hazırlanışı

Mantarlı Fesleğenli Nudo yapmamız için ilk olarak bir tencere içerisine mantarları orantılı bir şekilde doğramamız gerekiyor. 3 yemek kaşığı sıvı yağını ve doğramış olduğumuz mantarları tenceremiz içerisine atarak Nudo' muz suyunu alana kadar pişirin. Daha sonrasında Nudo' nun üzerine gelecek şekilde sıcak su ve bir çay bardağı süt ve istediğiniz miktarda tuz eklenerek tekrar pişirilir.

Eğer Nudo' nuz kurursa ve suyunu çekerse üzerine bir miktar daha su ve süt ilave edebilirsiniz. sosu için ise bir tava içerisine sarımsak doğranır ve üzerine süt, tuz ve fesleğen ilave edilerek karıştırılır. Ocakta 5-10 dakika kısık ateşte pişirildikten sonra Nudo' muz ile karıştırarak servis edebilirsiniz. Eğer arzu ederseniz isteyen misafirlerin tabakları üzerine peynir rendeleyebilirsiniz. Parmesan peyniri ve kaşar Nudo üzerine oldukça iyi yakışıyor. Dışarıda yemiş olduğunuz hazır fesleğenli noodle lardan artık vazgeçecek ve evinizde arkadaşlarınızla birlikte Nudo alarak istediğiniz soslu noodle yapabileceksiniz.