ÇAĞRI MERKEZİ 0850 223 6933

Nudo Tarifleri

Biftekli Nudo

Biftekli Nudo

02 Aralık 2021

2-4 kişilik 3-4 dk

Malzemeler

  • 300 gram jülyen doğranmış biftek
  • ½ soğan
  • 1 kase brokoli
  • 1 adet havuç
  • ½ çay bardağı yer fıstığı
  • 2 dal taze soğan
  • 4 yemek kaşığı light soya sos
  • 2 tatlı kaşığı istiridye sos
  • 2 tatlı kaşığı chilli sos
  • 2 diş sarımsak
  • 1 diş sarımsak büyüklüğünde zencefil
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı

1 adet havucu jülyen doğrayın. Yarım soğanı piyazlık doğrayın. 2 diş sarımsağı bıçağın yan tarafıyla ezip doğrayın. 1 diş sarımsak büyüklüğünde zencefili küçük küçük doğrayın. 2 dal taze soğanı doğrayın. Yarım çay bardağı yer fıstığını yağsız tavada 1 dakika kadar kavurun. Kabuklarını soymak için bir havlu üzerine alıp ovalayın. 1 kase brokoliyi 2 dakika haşlayın. Delikli bir kaşık yardımıyla süzüp soğuk su dolu bir kaba aktarın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 300 gram jülyen doğranmış biftek ekleyip 5 dakika kavurun. 1 bardak su ya da et suyu ilave edip etler suyu çekene kadar, yaklaşık 6-7 dakika pişirin. Pişen etleri tavadan alıp aynı tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı, doğradığınız sarımsak ve zencefilleri ilave edip 25-30 saniye çevirin. Soğanları ve havuçları ilave edip 2 dakika kavurun. Etleri ve brokolileri ekleyip 3-4 dakika pişirin. 2 tatlı kaşığı istiridye sos, 2 tatlı kaşığı chilli sos ve 4 yemek kaşığı light soya sosu ilave edip karıştırın. Altını kapatıp kavurduğunuz yer fıstıklarını ilave edin. Tencereye su koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra ½ tatlı kaşığı tuz ve 1 paket Nudo Sofra ilave edip 3 dakika haşlayın. Haşlanan Nudo Sofra’ları süzüp yeniden tencereye alın. Üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız sosu ilave edip karıştırın. En son, doğradığınız taze soğanları ekleyin.Biftekli Nudonuz servise hazırdır. Afiyet olsun.